Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos en Linkedin Siguenos en YouTube

Ads 468x60px

Publicaciones más visitadas

jueves, 11 de abril de 2013

Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, impulsors d'una candidatura popular

La monja benedictina Teresa Forcades y el economista y president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres.
Teresa Forcades, i l'economista i president de de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, impulsen la formació d'un moviment social que pretén la creació d'una candidatura popular i unitària a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. 
Criden a la unitat a totes aquelles forces d'esquerres per posar fi al paradigma econòmic i social actual.
Podeu entrar a http://www.procesconstituent.cat/ i donar el vostre suport, o inclús ser part activa en el procés, sent col.laborador en l’organització de l’assemblea local del teu poble o barri (entre d’altres possibles tasques).





La monja benedictina assegura que "res del nostre programa social es pot fer sense l’Estat propi"

La monja benedictina Teresa Forcades i l’economista Arcadi Oliveres impulsaran la formació d'un moviment social a l'estil Giuseppe Grillo que ha de portar a la creació d'una candidatura popular i unitària a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

A la pàgina web procesconstituent.cat es pot llegir el manifest sencer signat per Forcades i Oliveres, on s’aposta per la convocatòria d'un procés constituent a Catalunya que permeti al poble català decidir de forma democràtica i pacífica quin model d'estat i de país vol, amb l’objectiu de convocar l’assemblea constituent que hauria de portar a la independència de Catalunya.

Així ho han anunciat al programa ‘Singulars’, on Forcades i Oliveres han estat entrevistats per fer l’anunci de la seva entrada en política. El propi presentador però, Jaume Barberà, ja ho havia fet públic hores abans a través de les xarxes socials, on ha publicat: “Teresa Forcades i Arcadi Oliveres entren en política. Impulsen miviment social que hauria de culminar en la creació de candidatura al Parlament per declarar unilateralment la independència i obrir procés constituent”.

Entre algunes de les propostes que apareixen al manifest hi ha l'expropiació de la banca privada i el fre a l'especulació financera, una reforma electoral així com mecanismes de control dels càrrecs electes, reversió de totes les retallades, moratòria dels desnonaments i dació en pagament retroactiva. Aquesta propostes es poden consultar a la pàgina web procesconstituent.cat, on es pot llegir el manifest sencer signat per la monja i l’economista.

Tots dos però han insistit en que ells no seran candidats a les eleccions, tot i que sí impulsors de tot el procés. Ja han mantingut contactes amb alguns partits, com la CUP i ICV, i organitzacions socials i sindicals, entre ells l'Assamblea Nacional de Catalunya.

Forcades: "Res del nostre programa social es pot fer sense l’Estat propi"

La monja benedictina ha assegurat que "res del programa social que proposem es pot fer sense l’Estat propi" i ha argumentat que "l’Estat propi el vull per aconseguir les millores socials que proposem i per sí mateix".
Forcades ha explicat que "la direccionalitat política que prenen els programes de govern són contraris a allò que la majoria desitja. O canviem el nom del sistema i deixem de dir-li democràcia o articulem amb una eina democràtica eficaç aquesta majoria. La majoria existeix però està desorganitzada". "Volem sumar", ha sentenciat
TEXT COMPLERT DEL MANIFEST
MANIFEST PER A LA CONVOCATÒRIA D’UN PROCÉS CONSTITUENT A CATALUNYA
Els sota-signants fem una crida a la ciutadania de Catalunya a adherir-se a aquest manifest que té per objectiu la convocatòria d’un procés constituent a Catalunya que permeti que el poble català decideixi de forma democràtica i pacífica quin model d’estat i de país és el que desitja.
Les mobilitzacions dels darrers dos anys han mostrat un potencial de lluita social creixent i un ampli rebuig a les polítiques que pretenen resoldre la crisi premiant amb diners, reconeixement i privilegis els seus responsables directes i endeutant de per vida a la majoria de la població. 
L’actual model econòmic, institucional i d’ordenament polític ha fracassat.
És urgent que creem entre totes un model polític i social nou i cal fer-ho sense repetir fórmules del passat, conscients que el procés no serà fàcil ni curt. Requerirà l’autoorganització i la mobilització social continuada. Només amb una ciutadania activa, participativa i al carrer serà possible garantir un procés de canvi social profund.
Per a aconseguir-ho, cal impulsar un procés de reflexió i confluència ampli, plural i participatiu capaç de reconèixer en la seva competència i diversitat els múltiples col·lectius que ja fa temps que treballen pel canvi democràtic i pacífic,  i capaç de fer-los lloc en una plataforma unitària que cristal·litzi el malestar social creixent en una majoria política organitzada a favor d’un canvi de model.
Es tracta d’iniciar un procés des de baix, creant espais de trobada entre el màxim nombre de col·lectius i persones a barris i pobles, per tal de bastir una nova eina plural i diversa i articular una candidatura el més àmplia possible per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya amb l’objectiu de defensar la convocatòria d’una Assemblea Constituent per definir quin nou model d’estat i d’ordenació sòcio-econòmica volem.
El nostre objectiu no és crear un nou partit polític. Cap de les dues persones que presentem aquest manifest no pensem concórrer a les eleccions, sinó que volem contribuir a impulsar un procés des de baix que culmini en la creació d’una candidatura unitària que tingui com a objectiu la convocatòria de l’assemblea constituent que necessitem per fer una Constitució nova per a la República catalana, de manera que no sigui possible en el futur que els interessos d’uns pocs passin per davant de les necessitats de la majoria.
Un projecte de canvi social i de ruptura amb l’actual ordre haurà de defensar un seguit de mesures bàsiques i d’urgència. Definir-les és una feina col·lectiva a realitzar per part de totes les organitzacions i persones que participin en aquest procés. Una primera llista provisional, orientativa i no exhaustiva de punts a considerar és la següent:
  1. Expropiació de la banca privada, defensa d’una banca pública i ètica, fre a l’especulació financera, fiscalitat justa, auditoria del deute i impagament del deute il.legítim.
  2. Salaris i pensions dignes, no als acomiadaments, reducció de la jornada laboral i repartiment de tots els treballs, inclòs el treball domèstic i de cura no-remunerat.
  3. Democràcia participativa, reforma electoral, control dels càrrecs electes, eliminació dels privilegis dels polítics i lluita decidida contra la corrupció.
  4. Habitatge digne per a tothom, moratòria dels desnonaments i dació en pagament retroactiva.
  5. No a les privatitzacions, reversió de totes les retallades i potenciació del sector públic sota control social.
  6. Dret al propi cos i no a la violència de gènere.
  7. Reconversió ecològica de l’economia, expropiació i socialització de les empreses energètiques i sobirania alimentaria.
  8. Drets de ciutadania per a tothom, no a la xenofòbia i derogació de la legislació d’estrangeria.
  9. Mitjans de comunicació públics sota control democràtic, programari i xarxa lliure i desmercantilització de la cultura.
  10. Solidaritat internacional, no a la guerra, i per una Catalunya sense exèrcit i fora de l’OTAN.
Ens trobem en una cruïlla històrica on és necessari fer un pas endavant i aplegar forces. Fem una crida a la ciutadania de Catalunya a signar aquest Manifest i a ajudar a construir entre totes i tots aquesta iniciativa de canvi a favor d’un model social, econòmic i polític igualitari i participatiu que es nega a separar la Llibertat de la Justícia i de la Solidaritat.
Arcadi Oliveres i Teresa Forcades

noticia de http://www.elsingulardigital.cat/


10 d’abril 2013

0 comentarios:

Publicar un comentario